Michelle: Proost op het Paard

Ik leerde er mijn vrienden kennen. Heb mijn hart er meerdere keren verloren, gebroken en gelijmd. Heb het verdriet weggedronken, weggedanst en weggezongen tijdens een melodramatisch ‘Let it go’, dat er nog regelmatig luid uit de speakers klinkt. Met de vuisten in de lucht. Een plek waar ik mijn meest gênante momenten achterlaat, maar ook de mooiste herinneringen heb gemaakt. De video’s en foto’s duiken nog wekelijks her en der op als bewijs. Ik heb het natuurlijk over Het Vliegende Paard.

Er was een tijd dat ik lallend op de bar stond, rondjes draaiend van de alcohol, naar mijn gevoel perfect op de beat – maar in werkelijkheid natuurlijk compleet uit de maat. Ik zwaaide naar vrienden onder me op de dansvloer, die ik net vijf minuten daarvoor had leren kennen. Ik voelde mij high, letterlijk en figuurlijk. Stagediven heb ik nooit gedurfd, maar het zat er niet ver vanaf. Mijn nieuwe vrienden hebben mij regelmatig van de bar afgetrokken, omdat ik wel erg dichtbij de rand kwam. Nog bedankt daarvoor, ook al heb ik jullie naam nooit verstaan.

Het Paard, waar één of andere fotograaf mij net iets te vaak precies op het verkeerde moment heeft vastgelegd. Werd ik weer in een foto getagd waar mijn onderbroek nog net niet te zien was – gelukkig had ik er nog één aan. Het Paard, waar ik er tot mijn afschuw achter kwam dat ik met een twee jaar jongere jongen had gezoend. Ik wist niet hoe snel ik weg moest komen. Het Paard, waar ik mijn haren waste in het bier, waar ik van tequila ben gaan houden en waar ik mijn vrienden cola beerenburg leerde drinken als een echte Fries.

Ik raakte er mijn vrienden elke avond weer kwijt, om ze vervolgens dronken in de armen van één of andere jongen terug te vinden. High five vriendin. Er is maar één plek in Zwolle waar de liefde zó wordt gevierd. Proost op het Paard!

Lees ook:

Het Vliegende Paard in 1996

Het Vliegende Paard: ‘We geven alles een kans’

Het Vliegende Paard: ’We verzonnen een U-bocht constructie’

Het Vliegende Paard: ‘De soos was echt van óns’

Het Vliegende Paard: ‘De omliggende horeca bekeek ons met argusogen’

Het Vliegende Paard: ‘Mijn dochters komen er nu ook’

Er zijn 3 reacties op «Michelle: Proost op het Paard»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *