Verhalenvertellers brengen diversiteit ter sprake

Windesheims project Verhalenvertellers presenteert haar eerste opbrengst: twaalf verhalen over diversiteit, geschreven door én over Windesheimstudenten.

Tussen afgelopen januari en juli werden studenten begeleid bij het optekenen van levensverhalen van medestudenten. De eerste opgetekende verhalen werden vandaag (30 september) gepresenteerd tijdens een dialoogsessie over diversiteit op Windesheim. Gastspreker was Frank Tuitt (university of Denver), een expert op het gebied van diversiteit in het hoger onderwijs.

“Diversiteit en ‘anders zijn’ is een lastig thema in de klas”, vertellen projectleiders Gertjan Aalders van journalistiek en Floor van Renssen van de lerarenopleiding Nederlands. “De angst voor stigmatisering en polarisatie ligt op de loer. Docenten en studenten twijfelen: moet ik de verschillen die ik zie überhaupt wel benoemen, of kwets ik daarmee misschien mensen.”

Ze denken dat de twaalf opgetekende verhalen van het project aanleiding kunnen zijn om in het onderwijs gesprekken over diversiteit en inclusiviteit ánders te voeren. “Ze bieden een veilige ingang om gevoelige onderwerpen aan te snijden. En ze nodigen anderen uit om hun verhaal te vertellen.”

Het project is een samenwerking van verschillende domeinen, lectoraten en afdelingen van Windesheim en het landelijke initiatief Students-4-students.

WIN publiceert de komende weken de beste vijf verhalen van dit diversiteitsproject.

Het eerste verhaal lees je hier: Thuis is overal en nergens

Het tweede verhaal lees je hier:Ik leefde zo snel als een hogesnelheidstrein’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *