Verhuisplanning voor B en C bijgesteld

Gebruikers van gebouw B vanaf maart als eersten naar D

De planning voor de renovatie van gebouwen B en C is bijgesteld. De verhuizing van de afdelingen uit deze panden begint komend voorjaar, waarna de opknapbeurt kan starten.

De afspraken met de aannemer zijn vorige week vastgesteld, vertelt Fabio Ottenbros van de afdeling huisvesting. B en C zullen één voor één opgeknapt worden. De kantoren van docenten en medewerkers verhuizen niet allemaal tegelijk maar fasegewijs (zoals ook bij de renovatie van het A-gebouw gebeurde). De afdelingen krijgen een tijdelijk onderkomen in het oude D-gebouw.

Eerder werd verwacht dat de eerste verhuizingen na de herfstvakantie van 2019 zouden starten. Maar dat is nu uitgesteld tot voorjaar 2020. In maart en april vertrekken de eerste afdelingen uit gebouw B. De pabo gaat als laatste, vanaf de zomer 2020.

Het vrijkomen van de benodigde ruimte in gebouw D duurt langer dan verwacht. Het toetscentrum blijft nog tot 12 december in D1. De bouwvakkers zijn inmiddels begonnen met de verbouwing van het nieuwe onderkomen in G1 (zie foto hierboven). Daar krijgt het toetscentrum straks de gehele verdieping tot zijn beschikking. Het centrum wordt niet groter maar wel moderner ingericht, met een elektra- en data-aansluiting per toets-tafel.

Eind 2020 moet de opknapbeurt van gebouw B klaar zijn. In de eerste helft van 2021 verhuizen dan de afdelingen van gebouw C naar D, zodat ook C een renovatie kan ondergaan. B en C krijgen een compleet nieuwe gevel en een klimaatinstallatie (zie illustratie hieronder).

Zo gaan gebouwen B en C er na de renovatie uitzien.

Lees meer over de renovatie en de plannen voor de Zwolse campus:

Facelift voor gebouwen B/C

Stoere nieuwe gevel voor B en C

Gebouw D straks overbodig

Geen nieuwbouw nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *