Eten met Maruschka: Veganistische brownie

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een veganistische brownie.


Foto Maruschka Rabel


Hi there! Afgelopen zaterdag heb ik mijn laatste werkdag gehad bij Vito’s in Zwolle. Zes jaar lang heb ik hier genoten van alle werkzaamheden die er waren, maar nu ik een ‘echte’ baan heb, was het tijd om afscheid te nemen. Wie afscheid neemt moet trakteren, maar wanneer een collega veganistisch is, is het iets lastiger om wat lekkers mee te brengen, of toch niet? Ik bakte speciaal voor mijn leidinggevende een veganistische brownie. Super makkelijk en hartstikke lekker!

Wat heb je nodig?
– een flinke hand blauwe bessen
– een flinke hand cranberry’s (mag beiden uit het vriesvak)
– 100 gram rauwe cacao
– 1,5 banaan
– een hand vol dadels zonder pit
– een scheutje sojamelk met chocoladesmaak
– een scheut ahornsiroop
– lepeltje baking soda

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakvorm in en zet deze vast klaar. Vervolgens gooi je alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix je het geheel tot het een mooi beslag is. Giet het mengsel in de bakvorm en plaats het voor circa 25 minuten in het midden van de oven. Snijd de brownie in stukken en smullen maar!

P.s Nu ik een kantoorbaan heb is het voor mij lastiger om voldoende beweging te krijgen. Binnenkort staat er een blog online op fittastique.nl met tips & tricks om een gezonde leefstijl te behouden in combinatie met een kantoorbaan!

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *