Eten met Maruschka: bananenbrood met choco-twist

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week maakt Maruschka bananenbrood met een choco-twist.

Yes, ik hou van bananenbrood en daarom is bij mij zondag ’bakdag’. Ik wilde eigenlijk gewoon een basic bananenbrood bakken, maar zoals dat bij mij vaker gaat, besloot ik tijdens het bakproces om er van alles bij in te gooien. Het resultaat: een choco-bananenbrood!

Ja, dit klinkt als een vette hap, maar dat is het dus absoluut niet. Je neemt het brood makkelijk mee als tussendoortje op je werk of tijdens je studie, maar het dient ook prima als een lekker ontbijtje.

Wat heb je nodig?
– 3 bananen
– handje dadels zonder pit
– 3 eieren
– 1 el ahornsiroop
– 1 el bakpoeder
– 100 gram havermoutmeel
– 50 gram maismeel
– 60 gram rauwe cacao (Body&Fit)
– handje cranberry’s
– eventueel nog een notenmix of mueslimix

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de bananen in stukjes en ontdoe de dadels van de pit. Doe de bananen en de dadels samen in de mixer en mix het tot een mooi beslag.

Daarna neem je een schone mixbeker en vermaal je de havermout tot een meel. Vervolgens neem je een kom en klop je de eieren los. Voeg hier het havermoutmeel en maismeel aan toe. Vervolgens voeg je ook de cacaopoeder en bakpoeder toe. Daarna voeg je het bananen-dadelbeslag toe en mix je het geheel tot een mooi beslag.

Tot slot voeg je de ahornsiroop, cranberry’s en eventueel de notenmix toe. Giet het beslag in de bakvorm (bekleed met bakpapier) en zet het voor ongeveer 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Je kunt Maruschka volgen via Instagram (fitmetmarus). Alle recepten kun je teruglezen op haar website fittastique.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *