Eten met Maruschka: ontbijt chiapudding

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekker ontbijtje.

Foto Maruschka Rabel

Hi there!

Soms heb je geen tijd om uitgebreid je ontbijt klaar te maken. Hoe handig is het dan om de avond van te voren door middel van een paar simpele handelingen je ontbijt al voor te bereiden? Door te kiezen voor een chiapudding maak je je het zelf lekker makkelijk. Wist je dat chiazaad een hele hoop voordelen heeft? Het verbetert de kwaliteit van je huid, vermindert de kans op diabetes type twee, verbetert je sportprestaties en is rijk aan omega 3. Goed voor je brein, en dus ook voor je tentamens 😉 Chiazaad is rijk aan vezels, waardoor niet iedereen het even goed kan verwerken in zijn of haar darmen (ja dit klinkt vies) daarom raad ik je aan om dit ontbijtje niet iedere dag klaar te maken. En sowieso: afwisseling is de key.

Wat heb je nodig?
– 3 lepels chiazaad
– 70 ml amandelmek
– 150 gram magere kwark
– een hand blauwe bessen of kersen uit de diepvries
– een paar aardbeien
– een handje havermout of granola

Hoe maak je het?
‘s Avonds voor je je bedje induikt doe je eerst even de lepels chiazaad in een drinkglas en voeg je het water hier aan toe. Zet het weg in de koelkast. ‘s Ochtends meng je de kwark met het fruit in de mixer. Dit mengsel voer je toe boven op de chiapudding die je hebt gemaakt terwijl je sliep. Voeg vervolgens de havermout of granola toe en smullen maar!

Je kunt eindeloos variëren met chiapudding. Heb jij een lekkere variant? Deel het door mij te taggen op Instagram #fitmetmarus. Oh, en heb je mijn vernieuwde website al bekeken? Het staat barstensvol lekkere, gezonde recepten en tips op jouw gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Liefs,

Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *