Stemming: Moet ongezond eten duurder worden?

Een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijker. Moeten we daar ook een andere prijs voor betalen?

Er zijn veel te veel ongezonde keuzes voor een te lage prijs. Ik eet nauwelijks gezond op Windesheim, omdat het makkelijker en goedkoper is om een zakje chips te kopen. Daarnaast, de gezonde opties worden vaak ongezond gemaakt omdat er veel rotzooi bijgegooid wordt. Als er meer gezonde opties zouden zijn voor een betaalbare prijs, dan zou ik daar voor gaan.”

Ruben, student Elektrotechniek

“Ongezond eten dat je zelf gezond kunt bereiden moet duurder, zoals diepvriespizza’s en maaltijdsalades. Als je de ingrediënten zelf haalt zijn die gerechten veel gezonder. Door de lage prijs en ook door gemakzucht kopen mensen ongezonde dingen. Misschien zou het voor mij ook beter zijn als een pakje sigaretten vijf euro duurder wordt. Dan maak ik makkelijker de stap om te stoppen.”

Sanne, student Communicatie

“Ongezond eten moet niet duurder worden, maar gezond eten moet goedkoper worden. Een gezonde levensstijl moet sowieso meer gestimuleerd worden door Windesheim, of vanuit Den Haag. Alcohol hoeft wat mij betreft niet duurder, omdat het al duur is door de accijns die er op zit. Wanneer je drank duurder gaat maken, zullen meer mensen drugs gaan gebruiken omdat dat dan goedkoper is.”

Duco, student Elektrotechniek

“Er moeten meer gezonde opties komen in de kantines, ongezonde producten hoeven van mij niet per se duurder te worden. Ik heb glutenallergie waardoor ik moeilijk iets gezonds kan vinden op Windesheim. Doordat voor mij de keuze aan gezonde producten minimaal is, wordt ik richting de ongezonde keuze gedrukt. Het enige wat ik kan halen in de kantine, is patat.

Astrid, student Technische bedrijfskunde

“Ongezond eten hoeft niet duurder te worden, zolang gezond eten maar goedkoper wordt. Windesheim promoot gezond eten goed, maar de prijzen zijn er niet naar. Daardoor slaat het niet aan. Het is goedkoper om een frietje te halen in plaats van een broodje gezond. Windesheim heeft meer dan genoeg geld om bijvoorbeeld fruitschalen neer te zetten waar studenten gratis van kunnen pakken.”

Jelle, student Elektrotechniek

Tekst en foto’s: Elles Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *