Eten met Maruschka: Kidneybonenpannenkoek

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze kidneybonenpannenkoek!

Foto Maruschka Rabel

Hi there!
Inmiddels heb ik groot nieuws! Ik heb een baan gevonden! Dit betekent dat ik de komende periode extra goed moet letten op mijn voeding, omdat ik minder beweeg als ik vijf dagen in de week naar kantoor moet. De oplossing: mealpreppen. Vandaag deel ik een makkelijk, snel gerecht voor de lunch!

Inmiddels is het wel bekend dat ik veel gerechten klaar maak op basis van bonen, zoals mijn zwarte bonen brownie 2.0 (absolute favoriet) maar ik heb echt een nieuwe ontdekking gedaan: je kunt dus ook pannenkoeken maken van kidneybonen! Super lekker, voedzaam en heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?
– 1 blik rode kidneybonen
– hand verse bladspinazie
– 2 eieren
– snuf kerriepoeder
– 2 tenen knoflook

Bereiding
Doe de spinazie in een mixer en mix de spinazie fijn. Breek de eieren open in een kom en voeg de spinazie, kerriepoeder en geperste knoflook toe. Laat de kidneybonen goed uitlekken en prak ze fijn in een ander kommetje. Vervolgens voeg je het bonenmengsel toe aan de andere kom en roer je het geheel goed door elkaar. Zet een koekenpan op het vuur, verhit een scheutje olijf/kokosolie en maak steeds twee hoopjes met het mengsel in de pan. Na ongeveer drie minuten kun je de pannenkoekjes omdraaien. Serveer de pannenkoekjes en eetsmakelijk!

* Het is ook lekker om bijvoorbeeld kwark met blauwe bessen toe te voegen als topping!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *