Eten met Maruschka: bosbessencake

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze bosbessencake!

Foto Maruschka Rabel

Hi there! Inmiddels kan ik het feestelijke nieuws dat ik ben geslaagd voor mijn Bachelor Communicatie met jullie delen! Ik ben dus niet langer een student binnen/aan Windesheim, maar tot het einde van het schooljaar blijf ik columns schrijven voor Win, omdat ik het leuk vind om recepten en weetjes met jullie te delen.

Om te vieren dat de lente is gekomen en ik volop aan het solliciteren ben, heb ik vanmorgen heerlijke bosbessencakjes gebakken. Omdat de vriendin die ik als proefkonijn heb gebruikt een lichte allergie heeft voor gluten, heb ik dit zo veel mogelijk geprobeerd te vermijden. Ze zijn echt heerlijk!

Wat heb je nodig?
– 80 gram maismeel (of havermoutmeel, amandelmeel, your choice)
– 2 eieren
– snuf kaneel
– snuf zout
– 1 citroen
– 1 appel
– halve sinaasappel (ik heb serieus gewoon jus orange gebruikt)
– 250 gram bosvruchten (diepvries, ik had framboos en blauwe bes)
– 200 ml kokosmelk in blik
– scheutje zoetstof
– eetlepel bakpoeder
– B3 eetlepels honing
– Bio today cacao-banana-coconut flakes (echt heel lekker om toe te voegen)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en voorzie de bakvorm van een laag bakpapier en besmeer de randen met boter. Vervolgens voeg je de eieren, de kokosmelk, het maismeel, bio today flakes, de bakpoeder, kaneel en zout toe aan een kom en roer je het lekker door. Rasp de appel (kan ook met de kaasschaaf voor grotere stukken), voeg sinaasappelsap toe en roer opnieuw. Daarna voeg je de honing toe en rasp je de citroen. Roer het geheel nogmaals goed door. Vervolgens schep je de helft van de mix toe aan de bakvorm en verdeel je het goed over de bodem. Bestrooi het vervolgens met driekwart van de bosvruchten en bedek deze laag met de rest van de mix. Plaats de bakvorm voor circa 50 minuten in de oven. Wanneer ze zijn afgekoeld kun je ze versieren met de overgebleven vruchtjes. Eet smakelijk! Indien je deze cakejes ook maakt, vergeet me dan niet te taggen! @fitmetmarus. PS volgende week gaat mijn website officieel live! (www.fittastique.nl i.p.v. fittastque.wordpress.com.)

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *