Eten met Maruschka: Aspergesoep met spinazie

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze aspergesoep.

Foto Maruschka Rabel

Het is april! En april staat voor asperges. Overal kom ik recepten tegen waarin deze heerlijke groente is verwerkt. Omdat ik een soepliefhebber ben, heb ik afgelopen weekend geëxperimenteerd met deze groenten in een groen soepje. Het resultaat: een pittige (ja echt) aspergesoep, aangevuld met verse bladspinazie. Zelf heb ik besloten om even geen vlees meer te eten (puur om te kijken hoe mijn lichaam hier op reageert, en om te concluderen of ik het wel of niet mis) maar als je wel gewoon vlees eet, is het erg lekker op gebakken spekjes toe te voegen aan de soep!

Wat heb je nodig?
– 250 groene asperges
– 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
– 700 ml water
– 1 flesje kookroom light
– 4 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– snuf zout
– snuf komijn
– blikje mais
– 2 zoete aardappels

Bereiding
Breng in een hoge pan het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Snijd de sjalotjes, rode peper en knoflook en fruit deze kort in een beetje olijfolie en voeg het daarna toe aan de bouillon. Snijd 2cm van de onderkant van de asperges af en hak de asperges in stukjes. Voeg de stukjes asperge toe aan de bouillon. Schil de zoete aardappels en snijd deze in stukken. Voeg de verse bladspinazie, zoete aardappel, mais en de room toe. Laat het geheel tien minuutjes doorkoken. Neem de staafmixer en mix het mengsel. Vervolgens laat je de soep nog 10 minuten pruttelen. Serveer met een lekker stuk brood. Eet smakelijk!

Heb jij een lekkere variatie van deze soep? Deel je foto en tag mij via @fitmetmarus op Instagram! Meer recepten? Kijk op www.fittastique.nl

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *