Eten met Maruschka: feestelijke cheesecake

Oud-communicatiestudent Maruschka Rabel deelt gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week: een feestelijke cheesecake.

Hi there! Onlangs was ik jarig en aangezien ik een groot liefhebber ben van taarten bakken, maakte ik er uiteraard zelf eentje. Ik koos voor een cheesecake en kreeg alleen maar lovende reacties. Daarom deel ik het recept nu graag met jullie!

Wat heb je nodig?

  • 600 gram monchou
  • 1 klein bakje creme fraiche
  • 150 gram suiker
  • 3 rollen Oreo original
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • een reep chocolade naar keuze om er overheen te smelten

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de bakvorm goed in (de onderkant bedek je met bakpapier). Verkruimel 1 rol oreo in een mixer en smelt de roomboter zachtjes in een pannetje. Wanneer de roomboter helemaal gesmolten is, voeg je de oreo-kruimels toe en meng je het tot een stevig mengsel. Giet het vervolgens in de bakvorm en druk goed aan met de onderkant van een lepel. Hoera, je hebt de bodem van de cheesecake al voor elkaar!

Nu komt het gedeelte waar je onwijs gaat smeren. Klop de monchou tot een luchtige massa en voor daarna de suiker en de eieren toe. Mix verder en voeg daarna de creme fraiche toe. Tot slot verkruimel je opnieuw een rol oreo in de mixer en voeg je dit toe aan je beslag. Roer er nog even 2 eetlepels aardappelzetmeel door heen voor het binden en giet het beslag vervolgens in de bakvorm.

Plaats de cheesecake circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de cheesecake daarna op het aanrecht en laat het goed afkoelen. Plaats de cheesecake in de koelkast en laat de temperaturen daar het werk afmaken! De volgende dag heb je een prachtige cheesecake die je kunt gaan versieren met wat je maar wilt.

Ik koos er voor om een reep chocolade te smelten, deze over de cheesecake te gieten en vervolgens een rol oreo te verkruimelen over de gesmolten chocolade.

Eet smakelijk!

Heb jij deze cheesecake ook gemaakt? Share het op Instagram en tag mij @fitmetmarus. Ik ben benieuwd! Meer recepten zien? Check dan mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *