Eten met Maruschka: vegan broccoli-courgettesoep

Oud-communicatiestudent Maruschka Rabel deelt gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week maakt ze een heerlijke vegan soep met broccoli en courgette.

Denken we met z’n allen de winter achter de rug te hebben, komt ‘ie gewoon weer terug! En koud weer vraagt om een warm gerecht. Daarbij denk ik direct aan soep. Daarom een megasimpel gerecht voor een heerlijke veganistische soep.

Wat heb je nodig?
– 1 stronk broccoli van ongeveer 300 gram
– 1 courgette
– 2 rode uien
– snufje komijn
– 2 tenen knoflook (al voeg ik vaak veel meer toe)
– 2 blokjes tuinkruidenbouillon en ongeveer 750 ml water
– 1 blikje Bon Coco kokosmelk light van 400 ml
– 1 eetlepel aardappelzetmeel

Hoe maak je het?
Snijd de uien en de knoflook en fruit dit met een beetje komijn in olijfolie. Voeg na een aantal minuten de courgette in stukjes toe. Snijd de broccoli in roosjes en voeg dit na vijf minuten ook toe.

Ondertussen kook je wat water en voeg je dit samen met de bouillonblokjes toe aan een aparte kom, zodat de bouillon alvast klaar is. Roer het goed door (liefst met een vork) en voeg dit toe aan de pan.

Voeg daarna de kokosmelk toe en doe de pan op de deksel en laat de warmte zo’n vijftien minuten haar werk doen. Vervolgens neem je een staafmixer en maal je alles fijn.

Voeg daarna een lepel aardappelzetmeel toe en roer dit goed door het geheel. Voeg een beetje zout en peper toe en voilà! Je hebt nu een heerlijke broccolisoep met hele fijne voedingswaarden.


Heb jij deze soep ook gemaakt? Share het op Instagram en tag mij @fitmetmarus. Ik ben benieuwd! Meer recepten zien? Check dan mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *