Eten met Maruschka: Homemade champignonburgers met truffelsaus

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt champignonburgers met truffelsaus! Mmmmmmm lekker!

Foto Maruschka RabelHi there! Het is even geleden dat ik een receptje met jullie heb gedeeld. De reden hiervoor is het feit dat ik onlangs ben begonnen als Online Marketeer en al mijn energie nodig had om mezelf te voeden met alle informatie die ik op m’n bord kreeg. Inmiddels heb ik het aardig onder de knie en heb ik de tijd gevonden om even rustig een lekker recept voor jullie uit te werken, namelijk: homemade champignonburgers! Even iets anders dan de gebruikelijke burger.

Wat heb je nodig? (voor twee burgers)
– 250 gram champignons
– Olijfolie en knoflook om in te bakken
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– Peterselie
– Cayennepeper
– 2 bruine boterhammen zonder korst
– 3 eetlepels paneermeel
– 2 broodje naar keuze (ik koos voor Italiaanse bollen)
– Een handje ijsbergsla
– Truffelmayonaise
– Kaas of ander beleg naar keuze

Hoe maak je het?
Scheur de boterhammen in kleine stukjes en voeg de bloem en de kruiden toe. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in de olijfolie met knoflook lichtbruin. Vervolgens voeg je de eieren en de champignons toe aan de kom met de droge ingrediënten. Kneed het geheel door elkaar en maak er burgers van. Bestrijk de burgers met paneermeel. Indien nodig kun je meer paneermeel toevoegen zodat de burgers wat steviger zijn. Bak de burgers aan twee kanten gaar en plaats de burgers op de broodjes met de sla en andere ingrediënten naar wens. Ik vind de burgers het lekkerst met een klein beetje truffelmayonaise en misschien zelfs wat parmezaan!
Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Gebruik de hashtag #fitmetmarus om jullie burgers met mij te delen!

PS. Hebben jullie mijn nieuwe website al bekeken? Ik heb eindelijk mijn eigen domeinnaam! Je kunt mij vinden via www.fittastique.nl

XOXO Maruschka

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *