Oude loopbrug naar D gesloopt

De loopbrug die gebouwen D en C met elkaar verbond, is vorige week gesloopt. De brug was zo sterk verouderd dat Windesheim besloot hem niet meer op te knappen en verwijderen.

De sloopwerkzaamheden werden tijdens de voorjaarsvakantie uitgevoerd, zodat er nauwelijks overlast was voor het verkeer. De slopers waren een paar dagen bezig. Later wordt het laatste stukje, dat nu nog aan gebouw D hangt, ook verwijderd.

Vóór de sloop
Na de sloop

Het oude gebouw D wordt op termijn afgebroken, maar blijft sowieso nog een jaar of zes in gebruik. D krijgt dit jaar een kleine opknapbeurt. Maar renovatie van de loopbrug zou te duur worden. ‘Voor de relatief korte periode dat gebouw D nog in gebruik is, is het geen goede investering om de brug aan te passen aan de eisen van deze tijd’, laat de afdeling Vastgoed en Facilities weten.

Vóór de sloop
Na de sloop

Gebruikers vonden de oude loopbrug sowieso minder prettig, omdat hij ’s winters heel koud werd en ’s zomers heel heet. In de afgelopen zomers moest hij regelmatig gesloten worden omdat de temperatuur veel te hoog werd.

Vóór de sloop

De oude loopbrug was niet de enige. Mensen die overdekt van D naar C willen lopen, kunnen voortaan via gebouw E lopen en daar gebruik maken van een nieuwere loopbrug naar het hoofdgebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *