Nieuwe gevels C-gebouw bijna klaar

De renovatie van het oude gebouw C is bijna klaar. De oplevering van de buitenkant wordt half april verwacht. De nieuwe witte gevels worden momenteel aan alle zijden afgewerkt, waardoor het pand een fonkelnieuw uiterlijk krijgt.

De oplevering van de buitenzijde en de klimaatinstallaties staat gepland op 13 april, vertelt Fabio Ottenbros van de afdeling Huisvesting. De binnenzijde is al opgeleverd, hier wordt alleen nog op diverse plaatsen vloerbedekking vervangen. De opleiding Social Work inclusief het lectoraat kunnen tijdens de meivakantie terug-verhuizen naar hun opgeknapte pand.

Het oude gebouw kreeg naast nieuwe gevels en daken een betere isolatie en er wordt een klimaatinstallatie aangelegd.

Klimaatinstallaties

“Na de meivakantie kan er weer les gegeven worden in het vernieuwde gebouw. Maar de klimaatinstallaties moeten dan nog wel worden afgesteld, dit kan alleen wanneer het gebouw ‘bewoond’ is”, aldus Ottenbros. De docenten en medewerkers van Social Work maken sinds augustus 2021 gebruik van tijdelijke ruimten in gebouw D, het lectoraat zit momenteel in E.

De NT2 opleiding en hogeschoolmagazine WIN, die nu in het B-gebouw zitten, verhuizen straks naar de eerste verdieping van gebouw C. Maar dat gebeurt pas begin juli.

De tijdelijke lokalen in D die Social Work gebruikte komen na de meivakantie vrij, maar welke bestemming die krijgen is nog niet duidelijk. Dat zal de komende periode meer vorm krijgen”, aldus Ottenbros.

Zo zag de gevel van C er vorig jaar uit.

Lees ook het eerdere artikel over het gehele renovatieplan voor gebouwen B en C: Nieuw gezicht voor oude hoofdgebouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *