Oude D-gebouw wordt voorlopig niet afgebroken

Gebouw D van de Zwolse campus blijft nog minimaal vijf tot zes jaar staan. Reden is de onverwachte groei van het aantal Windesheimstudenten. Het oude pand krijgt verspreid over 2022 een aantal opknapbeurten.

De planning was eigenlijk dat het bijna veertig jaar oude D-gebouw niet meer nodig zou zijn na de renovatie van B en C en dat het volgend jaar zou worden afgebroken. Maar de laatste jaren kreeg Windesheim te maken met een grote studentengroei die eerder niet was voorzien. Het bestuurscollege heeft daarom onlangs besloten dat Windesheim het oude pand nog een aantal jaren langer nodig heeft.

De Zwolse campus zat na de aanleg van het X-gebouw tamelijk ruim in zijn jasje. Alle opleidingen uit het D-gebouw verhuisden naar X. Daarna werd D alleen gebruikt voor tentamens en als een ‘overloop-gebouw’ tijdens grote verbouwingen. Momenteel zitten de bewoners van gebouw C tijdelijk in de kantoren van D, omdat de gebouwen B en C worden gerenoveerd.

Onderhoudsupdate

Dirk Pieter Halbesma, manager vastgoed & facilities: “We hebben de afgelopen jaren weinig meer gedaan aan het onderhoud van gebouw D, in het perspectief van de naderende sloop. Nu we het langer gaan gebruiken, is er een grote onderhoudsupdate nodig aan zowel de buiten- als de binnenzijde.”

Voor de opknapbeurt in 2022 is 1,2 miljoen euro uitgetrokken. Aan de buitenkant is dat onder meer verbetering van het schilderwerk, de zonwering, de dakbedekking en de loopbruggen naar T en E. Aan de binnenzijde worden de liften en de verwarmingsinstallatie aangepakt en de verlichting en de vloerbedekking verbeterd.

Start in april

De eerste werkzaamheden beginnen in april. Tijdens de meeste onderhoudsactiviteiten kan gebouw D gewoon in gebruik blijven. Activiteiten die bijvoorbeeld geluidsoverlast kunnen geven worden uitgevoerd tijdens de mei-, zomer- of najaar-vakantie.

Lees meer over de lange termijn campusontwikkeling in Zwolle in het eerdere WIN-artikel: Geen nieuwbouw nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *