Bokaal voor studentonderneming met wooncontainers

Student René Daatselaar Baarslag kreeg gisteren Windesheims Topondernemersbokaal 2020 uitgereikt. Met zijn studentenbedrijf Housone werd René als winnaar van zes finalisten uitgeroepen.

De Topondernemersbokaal van Windesheim Centre for Entrepreneurship is een prijs voor Windesheimstudenten uit Zwolle en Almere die hun studie combineren met het runnen van hun eigen onderneming. René, tweedejaars Ondernemerschap & retail management, wil met zijn bedrijfje Housone betaalbare huisvesting aan studenten en starters bieden, door middel van verbouwde zeecontainers, compleet met keukentje en sanitair.

“Met een huurprijs van 400 euro en 28 vierkante meter maken we wonen weer eerlijk. Je hebt geen grote eenmalige uitgaven maar door het abonnement helpen wij jou kosten spreiden”, aldus René in zijn pitch.

Charmante oplossing

René won de wedstrijd, die gehouden werd op de campus in Almere, van vijf andere finalisten, vanwege zijn volgens de jury “charmante oplossing voor een heel herkenbaar probleem”.  De tweede plaats was voor Dilan Kalender met de onderneming Mijn Smaak en de derde plaats voor Daisy Nieuwenhuizen en Bianca Goes met de onderneming Rots en Water.

De Topondernemersbokaal werd gisteren tijdens de Global Entrepreneurship Week uitgereikt, in plaats van de prijs Windesheims Beste, die vanwege het Coronavirus dit jaar niet kon worden uitgereikt. De wedstrijd werd gelivestreamd via Teams live.

René ging naar huis met diverse prijzen, waaronder een startkapitaal van 500 euro voor zijn onderneming.

Lees het interview dat WIN eerder had met René hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *