Studenten­verenigingen in tijden van corona (1/4)

De inschrijvingen voor het nieuwe studiejaar zijn in volle gang maar de soos, scholen en kroegen zijn dicht. Sommige dispuutgenoten trekken terug naar het ouderlijk huis. Samen eten, vergaderen of een terrasje zit er ook niet meer in. Wat doen studentenverenigingen in Coronatijd?

Chantal Vink (rechts op de foto), student HRM en manager pr bij [‘endzjin] S.V.E.I.A.

“Een aantal van onze leden werkt in de zorg, zij zijn keihard aan het werk.  Ook hebben sommige  leden familie met corona om voor te zorgen en mogen daarom hun huis niet uit, dat is best heftig. Voor die leden willen we dan ook klaar staan als dat nodig is. We zijn een hechte club en staan ook op afstand open voor elkaars verhaal. We willen heel graag meer doen voor de Almeerse student. Er wonen hier namelijk best veel op kamers. Begrijpelijk gingen veel studenten terug naar hun ouderlijk huis, maar een groot aantal blijft ook op zichzelf wonen.

Vlnr: Chantal Vink (Manager PR), Kim Salomé (Scriptor), Joey Jongerden (Praeses), Willemijn Loeve (Quaestor), Sanne van Zuuk ( Manager Activiteiten)

Als vereniging zetten we ons vaak in voor groepen die het wat lastiger hebben. We rennen ieder jaar de KiKa-run en dragen ons steentje bij aan voedselacties. Maar door deze situatie moeten we iets anders verzinnen om te doen. Omdat bijna elke opleiding bij onze vereniging vertegenwoordigd is begonnen we kort geleden ook met een actie om toekomstige studenten een handje te helpen. Mensen die vragen hebben over een bepaalde studie, op kamers gaan, de introweek of het studentenleven in Almere kunnen ons benaderen via Instagram. Deze actie staat los van Windesheim of andere scholen.

Onze acties doen we niet uit religieuze overweging. We willen ondanks de huidige situatie gewoon lekker bezig zijn en blijven. Voor de crisis haalden en brachten we ouderen naar voetbalwedstrijden van Almere City. Nu kan dat niet dus sturen we brieven en kaarten naar ouderen die dat kunnen gebruiken. Sommige leden kregen ook kaartjes terug, dat was heel leuk!”

Bron foto’s: [‘endzjin] S.V.E.I.A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *