Speciale lokalen: ‘We doen wel eens gevaarlijke dingen’

Op de begane grond tussen gebouw A en B leren studenten van de lerarenopleiding natuur- en scheikunde onder andere de vakken analytische chemie en spectroscopie.

 “We doen wel eens gevaarlijke dingen zoals werken met gevaarlijke chemicaliën als waterstof of broom, of werken onder vacuüm.” Maar natuurlijk wel in een gecontroleerde setting”, vertelt practicuminstructeur Aike Stortelder. “Studenten zitten hier soms dagenlang te experimenteren. Maar er zijn ook studenten die liever scheidingsmethodes uit een boek leren. Ook komen studenten wel met rare ideeën die ze willen uitproberen maar als iets echt niet veilig kan, mag het niet.” Vinden studenten nooit iets eng? “Sommige experimenten zijn ook wel een beetje eng, zoals explosies. Maar dat maakt het vak ook spannend.”

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *