Speciale lokalen: Leren over je eigen gedrag

Aan de lange gang tussen gebouw A en B liggen de drama-lokalen. Hier oefenen studenten van verschillende opleidingen casussen, werkvormen en toneelstukken.

Aan de linkerkant is een kleedkamer met grote spiegels en bollampen, verderop zalen met massief houten vloeren, fluwelen gordijnen en grote gekleurde spotlights. In de opbergruimtes vind je maskers, pruiken, kleding, speelgoed, attributen en meubels. Je waant je in een minitheater. “Hier leren studenten van de lerarenopleidingen en social work over gedrag van zichzelf, en dat van anderen”, vertelt dramadocent Jasper Allema. “Studenten leren in een veilige spelomgeving te oefenen binnen een groep; ze leren eigen gedrag verkennen, zich inleven in een ander, reageren, samenwerken, ruimte in nemen en zich uit te spreken. Vooral het proces dat je samen met je groep aangaat en doormaakt is van grote waarde.”

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *