Weer thuis: ‘We vallen terug in onze oude patronen’ (4/5)

In quarantaine op je studentenkamer of terug naar je ouderlijk huis? Veel studenten kiezen voor dat laatste. Maar fulltime ‘thuis’ bij paps en mams is toch weer even wennen.

Guus Penninks, tweedejaars student docent natuurkunde, keerde terug naar het ouderlijk nest in Renkum, een dorpje tussen Wageningen en Arnhem.

Zijn ouders zijn al wat ouder. “Mijn ouweheer, zo noem ik hem ook, was jarenlang een zware roker. Die longen kunnen niet veel meer hebben, dus eerlijk gezegd maak ik me zorgen. Mocht iemand van mijn familie iets overkomen, dan vind ik het een fijn idee dat ik bij hen ben.”

Ook zijn ouders vinden het fijn dat hij weer even thuis woont. “Ik kan de boodschappen doen en in het weekend help ik mijn vader in de tuin.”

Het bevalt de 22-jarige Guus prima dat er nu weer voor hem wordt gekookt. Dat zijn vader groot liefhebber is van nasi en bami, vindt hij dan alleen weer wat minder. “Gelukkig is mijn moeder daar ook niet zo fan van, dus wij winnen het vaak. Dat scheelt.”

Wel vinden ze het vervelend dat Guus veel op zijn kamer zit. Wat dat betreft is het weer net als vroeger. “Ik game heel graag, daar kan mijn moeder zich aan storen. Ze vindt dat ik meer naar buiten moet.”

“Tegelijkertijd stoor ik me eraan dat ik tijdens het gamen opeens weer onderbroken word. Dat ik plótseling een klusje moet doen. Wat dat betreft is er niet veel veranderd, we vallen terug in onze oude patronen, al ben ik nu iets ouder.”

Tekst: Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *