Speciale lokalen: Toch een feestelijke afsluiting

Het auditorium op de Zwolse campus staat bekend om de grote hoorcolleges, diplomeringen, lezingen en andere evenementen.

Beneden een podium, geluidswand, speakers en licht. Bovenin een grote houten draaideur voor het publiek. De meeste Windesheimers kennen deze locatie als vol en bruisend, maar in het begin van de Corona-situatie was het auditorium een tijdje op slot. “Eerst mocht hier niets”, zegt Irma van der Kolk van Windesheim Evenementen. “Maar nu kunnen we colleges en diploma-uitreikingen volgens de traditionele manier weer voorzichtig voortzetten”, vult collega Lisa Keeskamp aan. Wel met een paar aanpassingen: in het auditorium mogen maximaal vijftig mensen. Normaliter heeft het Auditorium ruim 350 plaatsen ter beschikking. Het aantal gasten dat een gediplomeerde mee mag nemen is dus aanzienlijk kleiner. “Maar op verzoek van de opleidingen kunnen we voor de thuisblijvers een livestream faciliteren”, vervolgt Irma. Lisa voegt daar aan toe: “Ondanks de huidige situatie willen we studenten toch een feestelijke afsluiting geven van hun studietijd.”

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto: Herman Engbers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *