Speciale lokalen: ‘Leren bewegen en plezier maken’

In gebouw Z vind je een wedstrijdbad, een instructiebad en het therapiebad. Studenten Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie van Windesheim oefenen hier zwemtherapieën met elkaar en met cliënten.

Het diepe water in met een blindenbril, duiken door een gatzeil, spelen met ballen, slurven, plankjes, evenwichtsobstakels: hoe doe je dat als je beperkt bent? Dat leren studenten bij de lessen van docent Patty van ’t Hooft. “Het is eigenlijk geen zwemmen”, benadrukt ze. “Het gaat om het leren bewegen en plezier maken. Water geeft deelnemers namelijk gelijke bewegingskansen.”

Wat Patty zo mooi vindt, is dat studenten en cliënten in het water alerter zijn. “Tijdens een les in het zwembad worden alle zintuigen geprikkeld, in tegenstelling tot een collegezaal waar de concentratie na verloop van tijd afneemt. Ik word altijd heel blij in het zwembad.”

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *