Speciale lokalen: ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Het Sociaal Atelier is een splinternieuw praktijklokaal in gebouw C. Studenten Social Work werken hier vanaf periode 2 aan creatieve opdrachten.

In het lokaal staan houten werktafels met krukken, droogkasten snijmachines, maar ook stellingen vol verf, kwasten, allerhande papiersoorten, lijm en ander knutselmateriaal. Studenten leren hier alles op het gebied van beeldvorming. Creativiteit is dan ook een verplicht onderdeel van het eerste jaar. Studenten die weinig ervaring hebben met kunst denken gauw dat ze niet creatief zijn. Zonde, vindt docent Floor Mijland. “Het beeldproduct maken hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar weet wat voor verhaal je er mee wilt uitdragen.” Floor zit in het laatste jaar van de opleiding tot docent Beeldende kunst en Vormgeving aan ArtEZ Hogeschool. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Niet elke student heeft ervaring met beeldvorming dus zie ik mezelf graag als sparringpartner van de studenten.”

Tekst: Reinhilde van Aalderen
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *