Keuzegids: Windesheims Ad’s zijn de beste

Windesheim scoort prima in de Keuzegids Hbo 2020, die vandaag is uitgekomen. Voor het eerst staan er ook Ad-opleidingen in de gids. En daarmee staat Windesheim meteen aan de top.

Windesheim krijgt voor zijn Associate Degree opleidingen de beste score van alle hogescholen, en springt daar met gemiddeld 70 punten ruim bovenuit. De Keuzegids vergeleek acht hogescholen die vier of meer Ad’s aanbieden. Op twee en drie staan wat betreft Ad’s de Hanze hogeschool (65 punten) en de HAN (64,5).

Onder Windesheims Ad-opleidingen scoort de Almeerse Ad Software Development het beste. Deze studie krijgt van de Keuzegids het zegel ‘topopleiding’ en scoort met 88 punten het allerhoogste rapportcijfer van alle Windesheimstudies.

Wat betreft de Bacheloropleidingen staat Windesheim al vijf jaar op rij stevig op de tweede plaats in de ranking van grote hogescholen. De gemiddelde score van 66 punten voor de bachelors is zelfs iets beter dan vorig jaar, toen kreeg Windesheim 65 punten. Wat betreft bachelors staat in de ranking Avans net als vorig jaar stevig op één (met 69,5 punten) en Stenden opnieuw op de derde plek (met 63,5 punten). Opmerkelijk is wel dat Avans het wat betreft de Ad-opleidingen ronduit slecht doet (met 52 punten staat Avans daar als laagste van de acht in de ranking).


Beste en slechtste scores van Windesheimstudies in de Keuzegids 2020

De Keuzegids, die rapportcijfers uitdeelt aan alle opleidingen, geeft dit jaar twaalf bacheloropleidingen en één Ad-opleiding van Windesheim het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ (dat betekent een score van 76 punten of hoger). Het hoogste puntenaantal binnen Windesheims bacheloropleidingen gaat naar de lerarenopleiding Scheikunde (84 punten), deze studie scoort maar liefst twaalf punten hoger dan vorig jaar. De tweede plek binnen Windesheims bachelors gaat naar Elektrotechniek. De derde plek wordt gedeeld door de lerarenopleiding Lichamelijke opvoeding (CALO), Finance & Control en Bedrijfskunde Almere.

Negen bacheloropleidingen scoren een onvoldoende, 54 punten of lager. Verpleegkunde Almere krijgt de allerlaagste score binnen Windesheim, acht punten lager dan vorig jaar. Ook de lerarenopleiding Duits, Journalistiek en Godsdienst/Pastoraal Werk (GPW) krijgen een dikke onvoldoende. De lerarenopleidingen Frans en Engels blijven ook slecht scoren.

Lees ook het interview met Cees Vegter en Mounia Belmamoune over de goede score van de Ad-studie Software Development in de Keuzegids:  ‘We geven heel veel persoonlijke aandacht’

Lees ook het interview met Jolling Lodema over de onvoldoende van Social Work in de Keuzegids: Kinderziektes Social Work bijna voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *