Windesheims Ad’s zijn de beste

Windesheim scoort prima in de Keuzegids Hbo 2020, die vandaag is uitgekomen. Voor het eerst staan er ook Ad-opleidingen in de gids. En daarmee staat Windesheim meteen aan de top.

Windesheim krijgt voor zijn Associate Degree opleidingen de beste score van alle hogescholen, en springt daar met gemiddeld 70 punten ruim bovenuit. De Keuzegids vergeleek acht hogescholen die vier of meer Ad’s aanbieden. Op twee en drie staan wat betreft Ad’s de Hanze hogeschool (65 punten) en de HAN (64,5).

Wat betreft de Bacheloropleidingen staat Windesheim al vijf jaar op rij stevig op de tweede plaats in de ranking van grote hogescholen. De gemiddelde score van 66 punten voor de bachelors is zelfs iets beter dan vorig jaar, toen kreeg Windesheim 65 punten.

Wat betreft bachelors staat Avans net als vorig jaar stevig op één (met 69,5 punten) en Stenden opnieuw op de derde plek (met 63,5 punten). Opmerkelijk is wel dat Avans het wat betreft de Ad-opleidingen ronduit slecht doet (met 52 punten staat Avans daar als laagste van de acht in de ranking).

De Keuzegids, die rapportcijfers uitdeelt aan alle opleidingen, geeft dit jaar twaalf bacheloropleidingen en één Ad-opleiding van Windesheim het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ (dat betekent een score van 76 punten of hoger).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *