‘We geven heel veel persoonlijke aandacht’

Keuzegids geeft Software Development hoogste cijfer van Windesheim

Voor het eerst staan in de Keuzegids 2020 Associate Degree opleidingen vermeld naast de bachelor studies. Windesheims Ad’s staan al meteen aan de top. Vooral de Almeerse Ad Software Development krijgt lof van de Keuzegids.

Windesheim scoort met zijn Ad-opleidingen het beste rapportcijfer van Nederland. De Keuzegids vergeleek acht hogescholen die vier of meer Ad’s aanbieden, Windesheims Ad’s scoren gemiddeld 70 punten.

De Ad-studie Software Development krijgt van de Keuzegids het zegel ‘topopleiding’. Deze studie scoort met 88 punten zelfs het hoogste rapportcijfer van Windesheim.

Cees Vegter en Mounia Belmamoune zijn hoofddocent en opleidingscoördinator van de Almeerse Ad-opleiding. Die wordt sinds september 2016 gegeven en telt dit jaar een instroom van ongeveer zeventig studenten. Waarom krijgen ze zo’n hoog cijfer? “We geven onze studenten heel veel persoonlijke aandacht en we hebben een heel duidelijke focus: we zijn niet een brede ict-opleiding maar concentreren ons op software development”, aldus de Almeerse docenten.

“De Ad kent een opbouw in zelfstandigheid, studenten beginnen met simulatieprojecten en maken dan de stap naar een kleine opdrachtgever en naar een opdrachten-lab omgeving. Uiteindelijk groeien de studenten naar een zelfstandig comakership in jaar 2.”

De studie duurt slechts twee jaar, maar geeft veel keuzemogelijkheden voor iedere student, vinden Vegter en Belmamoune. “We vragen de studenten wat voor developer ze willen worden en hoe ze hun studie daar op willen inrichten. We hebben aandacht voor de verschillen in vooropleidingen. En we creëren een community waarin studenten hun medestudenten helpen.”

Software Development heeft in Almere een eigen ruimte waar studenten altijd terecht kunnen om te werken en waar bijna altijd een docent aanwezig is.

De Keuzegids geeft de Almeerse Ad-opleiding dubbele plussen op vijf van de acht categorieën, waaronder docenten en inhoud. “We hebben zeer betrokken docenten die gebruik maken van de nieuwste technieken en standaarden in de wereld waarin studenten komen te werken. We focussen op de systemen die studenten als software developer gaan gebruiken. En we gaan veel op pad naar bijeenkomsten voor het vakgebied, zoals meetups en bedrijvendagen.”

Windesheim had afgelopen studiejaar twaalf Ad-opleidingen, waarvan er door de Keuzegids 2020 zes beoordeeld zijn. De overige zes werden nog niet beoordeeld omdat ze te klein waren of nog maar net gestart.

Meer over de scores van de andere Windesheimstudies in de Keuzegids 2020 lees je hier: Windesheims Ad’s zijn de beste

Er zijn 1 reacties op «‘We geven heel veel persoonlijke aandacht’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *