Winkelcentrum nieuwe locatie Almere?

Windesheim onderhandelt over een tijdelijke extra hogeschoollocatie midden in het Almeerse winkelcentrum, die in 2021 betrokken kan worden.

Het gebouw, genaamd Het Circus, ligt aan het Stadhuisplein in het winkelcentrum. De bovenste twee verdiepingen, waar nu nog de Aeres hogeschool is gevestigd, komen leeg te staan in de zomer van 2021. “Dit zou voor Windesheim een logische plek zijn voor een tijdelijke extra locatie”, zegt Pieter Dieckmann, directeur Bedrijfsvoering van Windesheim. De Aeres hogeschool verhuist dan naar een nieuw gebouw op het Floriadeterrein. Voor de verhuurder is het gunstig als er opnieuw een onderwijsinstelling in het pand komt. En voor ons is het handig dat de inrichting al is aangepast voor onderwijsdoeleinden.”

De ruimte in Het Circus heeft een oppervlakte van 3.000 vierkante meter, dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld gebouw G van de Zwolse campus.

De extra locatie is een tijdelijke oplossing ter overbrugging naar de toekomst, benadrukt Dieckmann. “We zijn volop in gesprek met de ambtenaren van de gemeente Almere over mogelijkheden voor een geheel nieuw hoofdgebouw. De politiek wil eind dit jaar bepalen welke locaties zij daarvoor geschikt vindt. Daarna kunnen we opties gaan uitwerken. Als de keuze valt op een groot gebouw, zullen we de Landdrost op termijn verlaten. Maar het kan ook gebeuren dat er naast De Landdrost een grote locatie bijkomt. Mochten we een geheel nieuw pand kunnen bouwen, dan gaan daar al gauw vier jaar overheen”, aldus Dieckmann. Na komend studiejaar moet daarom de overbruggingslocatie beschikbaar zijn, omdat De Landdrost de groei dan niet meer op kan vangen.

Lees het interview met Kees Stolwijk over de toekomst van Almere hier

Er zijn 2 reacties op «Winkelcentrum nieuwe locatie Almere?»

  1. C. Riticaster schreef:

    Goede zaak! Het is goed dat een hogeschool ervoor kiest les te geven daar waar het zich ook afspeelt; in de maatschappij! Windesheim krijgt hiermee de kans om echt een club ’tussen de mensen’ te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *