Nieuw onderkomen Boreas officieel geopend

Eindelijk is het klaar: het nieuwe onderkomen van studentenroeivereniging Boreas. Gistermiddag werd het botenhuis officieel geopend door onderwijswethouder Jan Brink en college van bestuur-lid Jan Willem Meinsma.

Hoe blij is Boreas-bestuurslid Ronne Timmermans op een schaal van 1 tot 10? “Een 10, een hele dikke 10!” Volgens Ronne is dit wat iedere vereniging wil. “We hebben nu een eigen gebouw met eigen faciliteiten en eigen mogelijkheden. Helemaal geweldig.”

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om het nieuwe thuishonk af te krijgen. De vereniging heeft ruim acht jaar moeten wachten op het nieuwe onderkomen. Boreas deelde tot voor kort een botenhuis met de Zwolse roeivereniging ZRZV aan de Holtenbroekerdijk, maar moest deze wegens ruimtegebrek verlaten.

Het nieuwe onderkomen van Boreas ligt net buiten de stadsgracht aan de Katerdijk. Volgens Ronne kan de vereniging hiermee niet alleen vooruitdenken, maar ook groeien. (SP)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *