Daniël maakt mondkapjes voor thuiszorg

Windesheim is tot de zomer dicht en ook op het gebied van vrijetijdsbesteding is er weinig aan de komende maanden. Inmiddels oud- student Daniël van den Bos besloot een steentje bij te dragen aan de zorg: hij naaide met vrienden tientallen mondkapjes voor het thuiszorgpersoneel van Buurtzorg Zwolle.

Hoe kwam je bij deze organisatie terecht?
“Ik heb een aantal vrienden die in de thuiszorg werken en van hen hoorde ik dat ze met te weinig en soms helemaal zonder mondkapjes zaten. Ook op Facebook zag ik een oproep voorbij komen of mensen wilden helpen bij het in elkaar zetten van mondkapjes. Ik heb momenteel vrij weinig te doen dus waarom niet! De zorg vormt het front bij de bestrijding van het corona-virus maar ook thuis kan men hier een steentje aan bijdragen.”

En die mondkapjes, zijn die nou makkelijk in elkaar te zetten?
“Alles wat je nodig hebt staat online; van patronen tot aan instructiefilmpjes. Echt mooi worden ze niet, maar alle twintig zeker functioneel.”

Daniël is een actieve roeier bij studentenroeivereniging Boreas. Maar door de corona-uitbraak gaat ook het roeiseizoen later van start.

Blijf je wel trainen?
“Jazeker, anders word ik gillend gek, haha. Hoewel afgelopen dagen toch druk geweest met het naaien van mondkapjes.”

Foto: Daniël van den Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *