Ondernemende studenten strijden om titel

Welke student van Windesheim wordt gekroond tot studentondernemer van het jaar? Er zijn nog zes zeer uiteenlopende ondernemingen in de race. De finale is aanstaande donderdag.

De winnaar ontvangt een bokaal en een startkapitaal van duizend euro. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van 250 euro voor aanstormend talent. Er waren dit jaar vierentwintig inzendingen, daaruit werden uiteindelijk zes finalisten gekozen. Initiatiefnemer van deze jaarlijkse verkiezing is het Windesheim Centre for Entrepreneurship (CfE). Het evenement is bedoeld om de ondernemersgeest van onze studenten uit Zwolle en Almere in de spotlight te zetten.

De zes finalisten:

Wasparfums en concerten vanuit huis

Yaël Eshuis en Floor Dortu zijn de creatieve geesten achter Profumoda. Ze verkopen luxe wasparfums, gemaakt van microplasticsvrije ingrediënten en navulbare verpakkingen.

Maybeline Rollock is oprichter van Concert360, dat een bijzondere concertbeleving vanuit huis biedt dankzijn virtual reality en hoogwaardige audiovisuele systemen. Het platform is speciaal ontworpen voor mensen met een beperking.

Gaming voor jongeren en hondenkoekjes

Student Andrew Awuku ondersteunt met zijn onderneming jongeren door middel van gaming. Met laagdrempelige activiteiten zoals toernooien, coaching en ontspannende evenementen helpt hij jongeren zich te ontwikkelen en een actieve, zichtbare rol in de maatschappij te spelen. Doel is het vroegtijdig signaleren en aanpakken van mentale problemen.

Tobian van der Aa en Luc Hakkers richten zich met hun onderneming Woofies op honden en hun eigenaren. Zij verkopen smakelijke hondensupplementen en hondensnoepjes.

Spoelstation en sportplatform

Jeffrey Zuidgeest, Brandon Geul, Tijs Bijvoet, Jules Plaat en Jesper van Harten hebben een bedrijf dat Rinse&Go heet. De studenten hebben een spoelstation ontwikkeld dat herbruikbare bekers binnen enkele seconden reinigt op een duurzame manier. Dankzij Rinse&Go kunnen evenementen, kantoren en andere locaties moeiteloos overstappen op herbruikbare bekers.

Cisse Baldé en Omar Allbwani bieden met SpelerNet een platform dat naar eigen zeggen de sportwereld verbindt. Door netwerkmogelijkheden, ondersteuning van talentontwikkeling en toegang tot diverse kansen voor atleten, coaches, scouts en sportagents.


Finale Studentondernemer van het jaar 2024
donderdag 30 mei, in het auditorium

• 16.00 uur: Inloop
• 16.30 uur: Muzikale opening
• 16.45 uur: Start van de pitches door de 6 finalisten
• 17.45 uur: Juryberaad en pauze
• 18.15 uur: Bekendmaking van de winnaars
• 18.30 uur: Feestelijke borrel en netwerkmogelijkheden

Aanmelden voor de finale kan via dit formulier.

Er zijn 1 reacties op «Ondernemende studenten strijden om titel»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *