Cor Niks: ‘Stem op een student die jouw belang vertegenwoordigt’

De periode van medezeggenschapsverkiezingen is weer aangebroken! Een tijd waarin studenten zich weer even bewust worden van het feit dat ze naast studeren ook nog een leven hebben waarin ze zich mogen uitspreken (al is het maar tussen de Netflix-marathons door).

Als gedreven voorzitter van de gemeenschappelijke opleidingscommissie van de Calo voel ik me natuurlijk geroepen om mijn steentje bij te dragen aan het werven van nieuwe leden voor onze alom geliefde opleidingscommissies , deelraden, of centrale medezeggenschapsraad. Waar mijn persoonlijke accent stond op het werven van nieuwe leden voor de opleidingscommissies.

Openingszin

Dus daar stond ik dan voor die dag in gebouw X, samen met andere medewerkers uit de medezeggenschap, gehuld in mijn ‘medezeggenschapsornaat’. Wat in mijn geval neerkwam op een roze T-shirt dat meer weg had van een ietwat groot uitgevallen crop top. Ja, ik ben 2 meter lang, en nee, dit shirt was niet ontworpen met mijn lengte in gedachten. Dit maatje “S” paste ook mijn teamleden nog maar net.

Maar hé, wie houdt er niet van een goede uitdaging? En zo had ik gelijk een fantastische openingszin: “Past Windesheim net zo goed bij jou als dit T-shirt bij mij?” Nou, laten we hopen van niet, anders lopen we straks allemaal bij als kledingmodellen voor tuinkabouters.

Kantineprijzen

Desalniettemin heb ik mijn best gedaan om het belang van de opleidingscommissie aan de studenten uit te leggen, tussen het struggelen met het te krappe textiel door. En wat bleek? Ondanks dat veel studenten redelijk tevreden zijn, zijn er toch wat kritiekpuntjes.

Zoals het schrijnende gebrek aan stilteruimtes, de prijzen van de kantine die lijken op die van een “Michelin-sterrenrestaurant” en het feit dat sommige lessen zo schaars zijn dat je ze bijna moet zoeken met een vergrootglas.

“Ik moet voor de opleiding zoveel thuis doen,” klaagde een student, “maar mijn motivatie piekt vooral tijdens de lessen. Thuis zijn er te veel afleidingen, zoals de verleidingen van Netflix, Instagram, uitgaan, winkelen enz.”

Stilteruimtes

Dus ja, er valt nog wat te sleutelen aan de onderwijsmachine. En daar komen wij, de medezeggenschap, om de hoek kijken! Want laten we eerlijk zijn, wie kan er beter meebeslissen over de essentiële zaken zoals de prijs van kantine-snacks of het vermeerderen van stilteruimtes? De medezeggenschapsstudent natuurlijk! Ook al loopt hij rond in kleding die vooral geschikt lijkt voor Barbiepoppen.

Verkiezingen

Laten we niet vergeten waar het echt om draait: de verkiezingen komen eraan! Dus volgende week is het tijd om je stem te laten horen! Kies iemand die jouw belangen als student kan vertegenwoordigen richting de opleiding.

De verkiezingen zijn van 11 t/m 23 april 2024. Alle studenten en medewerkers van Windesheim kunnen hun stem uitbrengen. Meer informatie vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *