Oceaanroeisters behalen finish in Antigua

Windesheimmedewerkster Marije van de Bor is afgelopen nacht met haar roeiteam veilig aangekomen in Antigua, na een vaartocht over de Atlantische oceaan van 47 dagen, 15 uur en 29 minuten.

Van de Bor, op Windesheim teamleider Balie Student Support Centrum, deed met drie andere vrouwen mee met grootste oceaan-roeirace ter wereld, de Talisker Whisky Atlantic Challenge, waarbij ze bijna vijftig dagen 24 uur per dag door roeiden. Daarbij legde de boot 5.000 kilometer af, van het Canarische eiland La Gomera naar English Harbour in Antigua.

Blue Atlantics

De sportieve Windesheimer is drie jaar bezig geweest met de voorbereidingen, het zoeken van sponsors en een geschikte boot. Aanvankelijk zat Windesheimer Ilse Schuurman ook in het roeiteam, Team Blue Atlantics, maar zij moest later afhaken.
De roeisters vertrokken half december en kwamen afgelopen nacht aan bij de finish in Antigua (lokale tijd 29 januari om 19:59 uur, Nederlandse tijd 30 januari om 00:59 uur), opgewacht door pers, vrienden en familieleden.

Hun avontuur was niet zonder gevaren, want de deelnemende boten blijven niet bij elkaar waardoor de roeiers regelmatig op zichzelf zijn aangewezen.

Zware storm

Al tijdens de eerste dagen kregen het team van Van de Bor te maken met een zware storm op zee. Ook is onderweg een van de vrouwen in een onbewaakt moment overboord geslagen door een golf, gelukkig kon ze net op tijd weer aan boord getrokken worden.

Het weerzien in Antigua was emotioneel. “Het is bijna niet te geloven dat ons avontuur nu afgelopen is”, aldus van de Bor (links op de foto).
Via de sponsoractie zamelde Team Blue Atlantics 13.500 euro in voor twee goede doelen, Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Foto’s: World’s Toughest Row

Lees ook het eerdere artikel van WIN over de voorbereidingen van de race: Vriendinnen roeien over Atlantische Oceaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *