Kano’s van beton

De afgelopen periode bouwden studenten van de opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde aan een zevental kano’s, gemaakt van beton. En voor de meivakantie was het zo ver; de boten gingen het water in. Eerst oefenen in de sloot naast het T-gebouw, want aan de te tewaterlating van de kano’s was ook een wedstrijdelement verbonden. De studenten moesten natuurlijk zorgen dat de boten bleven drijven en ze moesten ermee kunnen varen. Docent Gerald Smilda: “De kano’s zijn met veel zorg gemaakt, waarbij geprobeerd is een tussenweg te vinden tussen het beperken van het gewicht en het bereiken van voldoende sterkte.”

De beste kano’s worden afgevaardigd naar de landelijke betonkanorace die dit jaar van 12 t/m 14 mei in Delft plaatsvindt.

Foto: Herman Engberts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *