Afstudeerwerk te zien in Grote Kerk

Afstudeerders van de opleidingen Bouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen tonen de komende week hun werk in de binnenstad van Zwolle. Van een ontwerp voor een nieuw te bouwen basisschool tot een superslimme game controller.

Er wordt nu nog druk opgebouwd, maar woensdagmiddag gaat hier in het Academiehuis, oftewel de Sint Michaëlskerk, het jaarlijkse PROTO Art & Design Festival van start. Zo’n vijfentwintig vers afgestudeerde vierdejaars laten zien waar ze de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt.

Vooronderzoek

Emma Meeuwissen (middenin op bovenstaande foto) is één van hen. Samen met studiegenoot Iris Steen ontwierp zij in overleg met de gemeente Ommen een nieuwe basisschool, die met een reeds bestaande school samengaat. “De grootste uitdaging was de opstartfase”, vertelt ze. “Waar ga je mee aan de slag, wat zijn de wensen en eisen en wat vind je belangrijk? Dat hebben we zo goed mogelijk proberen te doen door veel en goed vooronderzoek te verrichten.” De twee bouwkundestudenten kregen een 8,7 voor een afstudeerwerk.

Made in Fryslân

Ook het ontwerp voor een bijzonder fauteuil, gemaakt door oud-studente Mettine Heida, is te zien in het Academiehuis. Het opvallende meubelstuk komt uit een enorme 3D-printer rollen en kan daardoor aan alle wensen van de klant worden aangepast. Het fauteuil is momenteel onderdeel van de expositie ‘Made in Fryslân’ in Museum Drachten. Verder worden onder andere een muziekspeler voor mensen met dementie en een controller waar zowel race- als vliegspellen mee gespeeld kunnen worden tentoongesteld.

Al deze ontwerpen en die van studenten van andere creatieve opleidingen in Zwolle zijn van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni te bewonderen tijdens het vijfdaagse festival dat plaatsvindt op meerdere locaties in de binnenstad, bij Perron038 in de Spoorzone Zwolle en kasteel het Nijenhuis in Heino, onderdeel van museum De Fundatie. Meer info vind je op protozwolle.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *