Dylan Veerbeek: ‘Ontsnappen aan de werkelijkheid’

Soms wordt het je allemaal even te veel: je voelt je doelloos of gestrest. Je school, je werk en daarnaast nog een sociaal leven onderhouden? Het wordt je allemaal te veel. Je wilt ontsnappen aan deze werkelijkheid. Al is het maar voor heel even…

Kun je even gewoon alleen op dit moment leven, niet stressen en piekeren over wat je moet doen, maar even wegvluchten naar iets leukers? Misschien even afdwalen naar een fantasiewereld? Een wereld waar je je niet druk hoeft te maken over wie je bent en hoe je leven verder gaat. Hoe fijn klinkt dat?

Magie

Je bent er al! Je doet je ogen open, ziet een wonderlijke wereld en hoort een stem: “We dwalen af naar een wereld waar magie leeft. Een wereld ver in het verleden. Vol met onbekende mensen, dieren en dingen.”

Je loopt een taverne binnen en ziet een groepje zitten. Een elf met een boog op zijn rug, een Thiefling die op zijn luit aan het spelen is. Een Ogre, met maar net genoeg kleding om zichzelf te bedekken. En er zit ook een mysterieus karakter bij, met een capuchon over zijn hoofd.

Als die mysterieuze figuur zich omdraait, zie je onder de capuchon een knalblauw gezicht en twee ogen die schitteren alsof ze licht geven. Het is een Dragonborn!

Wolven

Je omhelst de Dragonborn. Dit is jouw vriendengroep in deze fantasiewereld, dit is de groep waarmee je op avontuur gaat.

De barman komt en vraagt of jullie nog op zoek zijn naar werk. “Vraag in de hoofdstad maar naar mijn broer, hij zal vast wel iets te doen hebben”. Jullie besluiten dat te doen en trekken er op uit.

Tijdens de reis naar de hoofdstad moet de groep onderweg slapen, waarbij telkens iemand de wacht houdt. Tijdens jouw wacht valt een groep wolven jullie aan! Wat gaan jullie doen?

Dobbelstenen

Hoe goed het gevecht met de wolven uitpakt is een vraag voor jouw dobbelstenen. Gooi je hoog, 18,19 of misschien zelfs 20? Dan pakt het precies zo uit als jij wilt. Gooi je een 1? Dan gaat alles precies zoals je het níet had gewild.

Welkom in de wereld van het Dungeons and Dragons! Probeer dit spel eens, vraag je medestudent om een keer mee te doen. Wie weet is het ook voor jou een manier om uit de sleur te ontsnappen en even te ontspannen?

Dylan Veerbeek is tweedejaars student Journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *