Judith Kreuze: ‘Naar het buitenland!’

“Vanaf nu kun je je aanmelden voor een stage of minor in het buitenland”. En dat was het. Het moment waarop ik zeker wist: nu ga ik het doen. Eigenlijk al voordat ik begon aan mijn studie, wist ik dat ik naar het buitenland wilde.
Welk land boeit mij eigenlijk niet, zolang ik maar weg ben en kan genieten ergens anders. Ergens waar ik mezelf opnieuw leer kennen en cultuur kan snuiven. En wat ben ik blij dat ik dit heb besloten: Ik ga na de zomer een minor volgen in Denemarken!

Comfortzone

Op zoek gaan naar de juiste minor was nog best een gedoe. Ik wilde iets richting muziek, één van mijn passies. Een volledig half jaar conservatorium was niet mogelijk in combinatie met mijn studie Social Work.
Maar een minor over creatieve therapie wel! Muziek maken, handvaardigheid, toneel en musical, het zit allemaal in deze minor. Nu moet ik toegeven dat al die creativiteit, op muziek maken na, heel ver buiten mijn comfortzone ligt. Maar goed, soms is ook dat nodig!

Daarna moest ik alle verzekeringen regelen. Wat een drama, daar heb ik absoluut geen verstand van. Zit er in een reisverzekering ook een aansprakelijkheidsverzekering? En er is ook nog die ‘stel-dat-je-bijna-doodgaat-hoe-kom-je-goedkoop-terug-in-Nederland-verzekering’. Moet ik die aanschaff en? Het is allemaal erg belangrijk, maar ik snap er he-le-maal niets van.

Studentenflat

Waar ik het meest naar uitkijk wanneer ik een half jaar in Denemarken zit, is het volledig op mezelf zijn. Er is al een kamer geregeld: een studentenflat met privékamers/sanitair en een gedeelde keuken, geweldig lijkt me dat. Ook zit ik maar op een half uurtje fietsen van de opleiding af. Een fiets krijgen zal vast wel lukken.

Nieuwe Deense, maar waarschijnlijk ook andere internationale studenten ontmoeten, uitgaan en genieten van alles wat nieuw en anders is: dat is waar ik het meeste zin in heb. Zoveel verschillende culturen, mogelijkheden en nieuwe dingen om te beleven, dat wil toch geen mens missen?
En ja, uiteindelijk zit ik natuurlijk in Denemarken voor mijn minor. Lekker lessen volgen, theorie opnemen en studiepunten halen, dat is ook de bedoeling van een (buitenland)minor. Maar als ik heel eerlijk ben over mijn gevoel? De minor is het middel, de ervaring is het doel!

Judith Kreuze is derdejaars student Social work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *