Almeerse student minder tevreden dan Zwolse

De studies van Windesheim in Flevoland scoren een stuk lager in de NSE dan de Zwolse opleidingen. Ook zitten er relatief veel ‘zorgenkindjes’ in Almere.

Terwijl Windesheim het in 2022 heel goed doet in de Nationale Studenten Enquête (NSE), is de tevredenheid van de studenten in de Almeerse vestiging nog steeds lager dan in Zwolle. De gemiddelde tevredenheidsscore in Almere is 3,67, voor heel Windesheim is dat 3,79.

Het verschil uit zich met name in de voltijdstudies. In Almere zijn gemiddeld 65,2 procent van de voltijders tevreden. Bij de Zwolse voltijdstudies ligt dat op 80,5 procent bij domein Techniek, 75,4 bij domein Gezondheid & Welzijn, 73,4 bij domein Bewegen & Educatie en 72,6 bij domein Bussiness, Media & Recht.

Een lichtpuntje is dat de deeltijdstudies van Almere dit jaar wat minder achterblijven vergeleken met 2021.

Pabo

Opmerkelijk is de extreem lage score van de Almeerse voltijd pabo (Bachelor Opleiding tot leraar basisonderwijs). Die heeft met 33,9 procent het allerlaagste aantal tevreden studenten van heel Windesheim. Vorig jaar telde deze studie nog 54 procent tevreden studenten.

De deeltijd pabo van Almere, die in 2021 met 28,8 procent juist het slechtst scoorde van heel Windesheim, herstelde zich iets in 2022. Die telt nu 39,7 procent tevreden studenten. Maar daarmee blijft deze studie het grootste zorgenkind van Windesheims deeltijdopleidingen.

Krabbelen

Een andere zeer lage score voor Windesheim zit ook in Almere, bij de Associate Degree opleiding Software Development. Daar zijn slechts 42,4 procent van de studenten tevreden, het percentage is ook flink lager dan vorig jaar.

De voltijdstudie HBO-ict in Almere viel vorig jaar op met een zeer lage score (39.8), maar die lijkt nu uit het dal te krabbelen met 52 procent tevredenheid.

Duiken

De Ad-Finance van Almere lijkt daarentegen naar beneden te duiken, die ging van 63,3 in 2021 naar 45,5 in 2022.

Deze week werd ook taart uitgedeeld in Almere: de Ad-Sociaal werk in de zorg van Windesheim Flevoland is juist helemaal geen zorgenkind meer te noemen. Die steeg, met meer dan dertig procent, van 42,1 in 2021 naar 75 procent in 2022.

Bij Engineering in Almere gebeurde ook zoiets, die voltijdstudie steeg van een dikke onvoldoende (45,3) in 2021 naar 67,4 in 2022.

Paradepaardje

Flevolands paradepaardje, Ruimtelijke ontwikkeling, scoorde in 2021 nog het beste van al Windesheims voltijdopleidingen. Maar deze bachelor zit dit jaar met 89,2 procent niet meer bij de allerhoogste.

De voltijd opleiding Logopedie deed het dit jaar beter dan Ruimtelijke ontwikkeling. Met 91,8 procent is dat nu de best scorende van Almere. De deeltijdvariant in Almere kreeg 89,7 procent.

Lees ook het voorgaande artikel van WIN over de NSE 2022: Windesheim scoort prima in Studenten Enquête

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *