Genderneutrale toiletten in alle gebouwen?

Mogelijk komen er in alle gebouwen op de campus genderneutrale toiletten op de begane grond, terwijl de toiletten op de andere verdiepingen gescheiden blijven.

Hoe de genderneutrale toiletten op Windesheim er precies uit gaan zien, wordt nog bestudeerd. Inge Grimm van het bestuurscollege heeft wel al aan de cmr laten weten dat het om een groot aantal gaat en dat er gekeken wordt of uiteindelijk mogelijk veertig procent van de toiletten genderneutraal wordt.

“We denken nu na over grote toiletgroepen met alleen ‘WC’ of ‘Toilet’ op de deur en waar geen onderscheid wordt gemaakt. Als die overal op de begane grond zitten, is dat ook helder voor diegenen die bewust een genderneutraal toilet zoeken”, vertelt Raimond Hutten van de afdeling Huisvesting.
De rijen urinoirs worden daar verwijderd, een deel komt terug achter een gesloten deur.

Hutten is bezig om een programma van wensen op te stellen, samen met Miranda in ‘t Veld van human resources en adviseur diversiteit & inclusie Asseliena van Dijk. Zij brengen in kaart welke wensen er op Windesheim leven en in welk beeld iedereen zich kan vinden.

Na de zomervakantie wil Hutten een praktische uitwerking voorleggen aan het bestuurscollege. “Mogelijk kunnen we komend najaar al een eerste verbouwing van toiletgroepen doen. De uitvoering zal sowieso gefaseerd gebeuren, dus gecombineerd met andere verbouwingen.”

Lees verder in het WIN artikel ‘Onze kijk op gender gaat flink veranderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *