Tattoo: ‘Is het niet een fase?’

Wat is het verhaal achter jouw tatoeage? In deze rubriek vertellen studenten van Windesheim wat hun tattoo voor hen betekent. Deze keer: communicatiestudent Len.

Ik ben een transman. Deze gebroken buste van Athena, de Griekse godin van wijsheid en strategisch de strijd aangaan, staat symbool voor ‘dat was ik, maar nu niet meer.’ Deze tatoeage is daarom ook een subtiele ‘fuck you’ naar de buitenwereld. Zo van: ik heb hier mee gedeald en jullie mogen dat zien en weten.

Acceptatie

Ik ben opgegroeid in een best wel conservatief christelijk gezin en omgeving, er was  daarom veel moeite en strijd rondom het accepteren van mijn transitie. Ik kreeg dingen te horen als: weet je het wel zeker?’ en ‘is het niet een fase?’.

Die struggles zijn er eigenlijk nog steeds. Zo heb ik bijvoorbeeld geen contact meer met mijn zus, omdat zij mij vanuit haar geloof weigert te accepteren, en niet mee wil gaan in de verandering van mijn naam en voornaamwoorden. Dat doet mij pijn. Als je het niet accepteert en niet snapt, prima. Zolang je mij maar medemenselijk behandelt door mijn nieuwe naam te gebruiken en mij ‘hij’ te noemen.

Testosteron

Naast Athena heb ik een afbeelding van het molecuul testosteron laten toevoegen. Als verwijzing naar mijn transitie, maar ook naar mijn interesse in scheikunde en natuurkunde. Ik studeer nu communicatie maar ben hier op Windesheim ooit begonnen aan de docentenopleiding scheikunde. Die kant wil ik misschien nog steeds wel op, maar dan in de wetenschapscommunicatie.

Len Deuzeman (26)
vierdejaars communicatie

Tekst: Wouter van Emst
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *