Judith Kreuze: ‘Prettige feestdagen?’

Vol goede moed waren we begonnen aan het normale leven. Geen anderhalve meter, geen mondkapjes, geen beperkingen. We konden weer genieten! Weer de wereld in, reizen, blij zijn.

Mijn moeder zegt altijd: ‘Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo.’ En ja hoor, dat was het geval. Eigenlijk had iedereen het wel zien aankomen. De ziekenhuizen stroomden vol en de mensen feestten erop los. Met als gevolg dat we nu terug zijn bij af. Net als vorig jaar rond deze tijd. Helaas pindakaas, maar het is niet anders.

Regelmaat

De scholen zijn nog open. Geluk voor de één, pech voor de ander. Persoonlijk ben ik wel blij dat de scholen open zijn, vanwege mijn stage op een basisschool. Anders zouden die stage-uren stoppen.

Ik denk dat de meeste studenten blij zijn dat de hogeschool nog open is. Veel studenten spreken buiten Windesheim toch niet zoveel mensen, met name nu alles om 17.00 dicht moet. Op de campus krijg je regelmaat en structuur, maar ook een sociaal leven. Dit helpt mee om door de coronatijd heen te komen.

Hotelkamer

Volgend weekend heb ik een weekendje weg gepland. Samen met mijn beste vriendin even naar het zuiden van Nederland om een grote kerstmarkt bezoeken. Eindelijk wat rust aan het hoofd en natuurlijk tegemoetkomen aan de shopverslaving.

Maar nu alles vroeg sluit, ben ik bang dat die kerstmarkt ook niet doorgaat. Dan zitten we daar voor piet snot op onze hotelkamer, met wat beauty-maskertjes en Netflix. Erg leuk, maar dat had ook voor een budget van tien euro gekund in plaats van honderd.

Kerstvakantie

Ik ken meer mensen die op vakantie willen, of in ieder geval even weg van huis. Sinterklaas komt eraan, maar natuurlijk ook de kerstvakantie. Gezellig bij elkaar zijn, samen lachen, cadeautjes uitdelen, koken en heel veel eten. Dat zou toch geweldig zijn? Misschien kan het nog, als we allemaal ons best doen de komende weken.

Ik ga ook mijn best doen. Ik ben gevaccineerd, doe vaak een zelftest en ga niet bij al te veel mensen langs. Feestjes worden uitgesteld en van het weekendje weg maken we maar het beste vanuit onze hotelkamer. Ik hoop dat iedereen een beetje zijn best doet, zodat we – wie weet – alsnóg een mooie decembermaand tegemoet kunnen gaan!

Judith Kreuze is derdejaars student Social work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *