Samira: Laat me studeren!

De scholen zijn weer begonnen en iedereen zit te zwoegen in de collegezalen. Behalve ik. En mijn klasgenoten. Het is maandag 6 september, maar wij weten nog niks. Nada. Noppes. Geen studiebegeleiders, geen rooster en geen plan. En dan rij je langs onze campus, waar op gebouw X in grote, felle letters staat: kom studeren! Ja Windesheim, dat wil ik ook graag, maar maak het me dan niet zo lastig.

En eerlijk is eerlijk, ik zit in een doorstroomjaar dus wij zullen ook wel geen ‘normaal’ lesplan volgen. Iedereen moet andere vakken afsluiten dus een vol rooster met de hele klas zit er gewoon niet in. Maar over hoe dat gaat lopen én het missen van een rooster heb ik nog niks gehoord. Terwijl je zou denken dat er dan toch wel iets gecommuniceerd zou worden. Best wel vervelend. Ik zit namelijk gewoon met een baan en andere afspraken, zoals vergaderingen et cetera. Daarom wil ik ook graag duidelijkheid hebben.

Vanmorgen belde ik met mijn opleiding. Ze waren zeer behulpzaam, maar helaas konden zij mij niet verder helpen. Blijkbaar is het rooster niet zichtbaar, ook voor hen niet, maar zijn ze ermee bezig. Ik kreeg te horen dat het, als het goed is, in de loop van de dag zou verschijnen. Zo niet, dan het advies om morgen terug te bellen. Wel wisten ze me te vertellen dat ik woensdag óf donderdag naar school moet. Altijd fijn als je dat pas een dag van tevoren hoort.

En mijn klas is niet de enige: als ik de meme-pagina’s op Instagram mag geloven dan is er erg veel kritiek op de communicatie. Memes klinken als een slechte bron, maar even eerlijk, als een groep studenten meermaals dezelfde kritische grap maakt, dan zit daar wel iets van waarheid in. En bijna elke ex-Windesheim student hoor je er ook over. Dus, Windesheim, fix je communicatie skills. Of je uithangbord. Want ‘kom studeren’ klinkt een stuk makkelijker dan dat het nu is.

Samira Antonisse, tweedejaars student journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *