Karin: ‘Weer naar school, heerlijk!’

Hoe blij kan je worden van een middagje Windesheim? Als je al bijna een jaar niet meer naar school bent geweest, wil je niets liever dan in een klaslokaal zitten. Sommige studenten mochten al fysiek naar de campus, vanwege praktijkvakken, maar de meeste van ons zitten al bijna een jaar thuis. Wat vond ik het fijn toen ik hoorde dat we weer één dag in de week naar Windesheim kunnen. We mogen weer, eindelijk!

Het zal wel weer even wennen worden, vooral als je een hele dag naar school gaat. Ik ben, bij wijze van spreken, al moe na een wandeling of een bezoekje aan de supermarkt. Moet je nagaan dat ik straks eerst weer een uur in de trein zit, vanaf station lopend naar school moet, om vervolgens een paar uren te luisteren en te praten met klasgenoten en docenten. Wat een boel prikkels.

Nu klinkt het alsof ik het heel zwaar heb, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik ben hartstikke blij dat ik eindelijk weer face to face kan praten met mijn klasgenoten en weer in een andere omgeving ben. Wat heb ik dat gemist zeg.

Ik ben laatst wel een middag naar school geweest, omdat we praktijkweek hadden. In de trein terug naar huis, moest ik echt even bijkomen van de dag. Mijn ogen bleven maar niet open. Maar ik voelde mij gelukkig. Het klinkt misschien overdreven, maar ik kon de glimlach op mijn gezicht er bijna niet meer af krijgen. Dat zullen vast meer studenten hebben gehad. Een soort voldaan gevoel. Eindelijk weer eens iets nuttigs gedaan in dit ‘saaie’ leven.

Ik kan mij gewoon niet meer voorstellen dat je elke dag in de trein zit, onderweg naar school. Hoe bizar hè? Er werd mij laatst gevraagd of thuiswerken en online lessen het nieuwe normaal zijn. Ik weet het niet, maar de kans is heel groot. Om eerlijk te zijn zou ik het niet zo erg vinden.

Misschien kunnen we er een balans in vinden. Half om half. De helft van de week naar school en de andere helft online les. Dat laat ik maar aan Mark Rutte over. In de tussentijd ga ik me mentaal voorbereiden op de prikkels die mij te wachten staan, als (bijna) alles weer kan en mag.

Karin Tienstra is eerstejaars journalistiek op Windesheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *