Al Galidi dicht over Windesheimstudent

Rodaan Al Galidi, schrijver van het Poëzieweekgeschenk 2021, heeft speciaal voor Windesheim twee gedichten gemaakt.

Al Galidi schreef de twee gedichten voor de poëzieweek op uitnodiging van ART@WIN, het netwerk voor kunst in het onderwijs op Windesheim. ART@WIN maakte een video van Galidi’s voordracht van deze gedichten. Een van de gedichten, Voor eeuwig verbonden (zie hieronder), gaat over Windesheimstudenten. Al Galidi woonde namelijk een tijd in een studentenhuis in Zwolle met Windesheimstudenten, in de periode dat hij zijn boek ‘Holland’ schreef.

Inzenden

Windesheim doet dit jaar voor de tweede keer mee met de Poëzieweek Vlaanderen en Nederland. Verschillende studenten en medewerkers hebben al een zelfgeschreven gedicht ingezonden naar ART@WIN. Het thema van dit jaar is ‘Samen’.

Studenten en medewerkers kunnen nog gedichten opsturen tot en met 10 januari, via mailadres art@windesheim.nl. Inzenders wordt gevraagd bij hun gedicht een bijpassend (rechtenvrij) beeld mee te sturen, waarmee hun gedicht gepubliceerd mag worden.

De gedichten worden door ART@WIN gepresenteerd tijdens de Windesheim Onderwijsweek die plaats vindt op 25, 26 en 28 januari.

Verbonden

Hieronder het gedicht over de Windesheimstudenten, dat Rodaan Al Galidi maakte voor ART@WIN (klik hier om de video van de voordracht te openen):

Voor eeuwig verbonden

De dood en het leven
gaan naar dezelfde school,
zitten bij elkaar in de klas,
luisteren naar dezelfde meester.
Bij een vraag steken ze beiden hun vinger op
en geven samen hetzelfde antwoord.
In de pauze spelen ze op hetzelfde plein,
vallen uit dezelfde tak,
kloppen hetzelfde zand uit hun schoenen
en na de laatste les,
gaat het leven naar de dood
en de dood naar het leven.

Rodaan Al Galidi (1971) is schrijver van Irakese afkomst en bekend van onder meer zijn boeken ‘Hoe ik talent kreeg voor het leven’, ‘Holland’ en ‘Arabische sprookjes’ en zijn gedichtenbundel ‘Koelkastlicht’.

Bekijk het interview over Al Galidi’s bijzondere band met studenten hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *