Kunstzinnige studenten verrassen Windesheim

Een groep studenten van de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten initieerde afgelopen maand allerlei kunstzinnige projecten op de Windesheim campus. Vanaf morgen laten ze zien wat dit opleverde.

De zestien studenten gingen kunstprojecten aan met studenten en docenten van verschillende Windesheimopleidingen, vertelt docent Lin de Jong die het uitwisselingsproject startte vanuit Windesheims hogeschool platform ART@WIN.

Morgen (9 maart) presenteert een van de groepen zich tussen 11 en 13 uur met theatrale performance art in de centrale kantine, waarbij gebruik wordt gemaakt van verf. Het thema van de performance is prestatiedruk. Vierdejaars studenten van de opleiding International Business nemen hieraan deel.

De kunststudenten hebben als ‘artists in residence’ op Windesheim de beschikking gekregen over lokaal B 0.75 als thuisbasis (zie foto).

Daar konden ze onder meer de performance art presentatie voorbereiden. “We gaan met toeschouwers in dialoog over de performance en over prestatiedruk”, vertellen de organiserende ArtEZ-studenten Ember en Rozemarijn.

Voorbereidingen voor de performance art

Andere projectgroepen gaan morgenochtend bezig in de lokalen B 1.60 en B 1.61, met kunst rondom de thema’s plastic afval & identiteit en rondom kansen op de arbeidsmarkt & het curriculum vitae. Ook daar zijn bezoekers welkom.

Eerder werd in de C-kantine al een ‘vlaggenproject’ van de studenten gepresenteerd. Daarbij werd aan mensen op de campus gevraagd om op Post-it briefjes te schrijven wat zij een groot probleem op de wereld vonden. De briefjes werden als vlaggetjes aan stokjes bevestigd en via een performance in de kantine geplaatst (zie foto’s).

Over twee weken wordt het kunstproject afgesloten met een expositie van alle artistieke uitkomsten. Die worden tentoongesteld in de nieuwe entreehal aan de achterzijde van het C-gebouw van de Zwolse campus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *