Windesheimers dichten over de natuur

Studenten en medewerkers van Windesheim laten van zich horen in de nationale Poëzieweek. Hun gedichten zijn gepubliceerd door ART@WIN.

De  Windesheimers schreven de gedichten naar aanleiding van de nationale Poëzieweek (27 januari tot en met 2 februari), het thema daarvan is Natuur. Zestien gedichten zijn gepubliceerd op de site van ART@WIN, het netwerk voor kunst in het onderwijs op Windesheim.

Dierbare wind

Joost Heuver, medewerker bij HBO-ICT stuurde meerdere gedichten na de oproep van ART@WIN. Zoals het herkenbare ‘Neem me mee’, een gedicht over de lokroep van de natuur als je een dag binnen moet blijven werken:


‘ik ben aan het werk
en kijk
jaloers naar buiten

o, dierbare wind
til me op’

Waarom vindt Heuver dichten zo’n leuke hobby? “Het is fijn om je gedachten op papier te zetten en te ordenen voor jezelf. Maar het is ook mooi als een lezer door je gedicht gaat nadenken over het onderwerp. Al is het maar dat je iemand een lach of een glimlach kan ontlokken.”

Bloeien

Journalistiekstudent Femke Straub schreef een gedicht over de inspirerende kracht van de natuur, ‘Ik ga leven voor mezelf’:


‘Er was een tijd
Dat de wereld lelijk was
Dat verdriet een feit
En geluk een fabel was

Dat de bloemen leken te groeien
In alle richtingen behalve naar mij
Dat ze weigerden te bloeien
Als stonden ze
Met duizenden op een rij’

Vormgeving

ART@WIN vroeg aan twee studenten van de opleiding Communicatie, Tessa Rigterink en Isabelle Klein Velderman, om een mooie presentatie en vormgeving van de ingezonden gedichten te bedenken (voor zover de inzenders dat niet zelf hadden gedaan).

Alle zestien gedichten vind je op de Sharenetpagina van ART@WIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *