Werkplekken overwoekerd?

Op Windesheim zijn toetsenborden aangetroffen waarin plantjes groeien. Raken de werkplekken overwoekerd omdat pc’s te weinig gebruikt worden, of is die begroeiing er op een andere manier terecht gekomen?

Dat laatste blijkt het geval. Wie de borden van dichtbij bekijkt, ziet kleine mensjes met schoffel, gieter en ander tuingereedschap.

De met tuinkers begroeide toetsenborden zijn ware kunstwerkjes, gemaakt door Windesheimdocent beeldende kunst Suzan Huijbers.

Huijbers kwam op het idee toen de werkplekken op de campus steeds vaker leeg bleven omdat er veel meer wordt thuisgewerkt sinds de coronapandemie. Omdat dat een grote weerslag heeft op de opleidingen, wilde Huijbers hieraan een kunstzinnige uiting aan geven.

Bij de ICT-balie vroeg ze om oude en kapotte computertoetsenborden, die ze uit elkaar schroefde en voorzag van een laagje watten waarin ze zaadjes van tuinkers liet uitkomen.

Inmiddels staan er begroeide borden bij Social Work en Finance & Control. Omdat Huijbers veel positieve reacties kreeg van collega’s, is ze in overleg met ART@WIN (het netwerk voor kunst in het onderwijs op Windesheim) om te kijken of er op meer plekken kunstzinnige toetsenborden zullen verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *