Cor Niks: Spelen met vuur!

Na maanden thuiswerken mocht ik weer naar de Campus. Eindelijk wat meer zien dan alleen de plantjes op mijn werkkamer, ik mocht studenten in levenden lijve ontmoeten op de ‘anderhalve meter-campus’. Een verademing na al dat beeldbellen!

Toch wel spannend die introductie. Want waar veel mensen bij elkaar zijn is het spelen met vuur: de kans op Covid-19 besmetting ligt veel hoger. Bij de Calo hebben we twee prachtige introductiedagen voor eerstejaars georganiseerd, zoveel mogelijk op de 1,5 meter afstand. Elke student moest een 1,5 meter lange stok meenemen, om zich de hele dag bewust te zijn dat 1,5 meter heel ver is en je dus snel te dichtbij staat. En zelfs met die stok was het niet altijd even makkelijk om voldoende afstand te houden.

Even wennen

De Windesheim slogan ‘Windesheim, dichter bij jou’ kunnen we op dit moment beter wijzigen in ‘Op Windesheim houden we gepaste afstand’. Dat dat lastig genoeg is, zien we dagelijks in de gangen, tijdens bijvoorbeeld wissels van lokalen. Is dit spelen met vuur? In ieder geval is het nog steeds wennen voor iedereen, zelfs voor de afdeling communicatie. Op Instagram plaatste die een prachtige foto van drie vrouwelijke studenten die samen (maar veel te close) poseren. Waarbij de redactie ongetwijfeld even niet heeft nagedacht over de anderhalve meter, want eronder staat ‘Wij worden zo blij van dit soort foto’s!’ Een gevalletje per ongeluk spelen met vuur?

Terug naar de introductiedagen van de Calo. Want hier werd letterlijk gespeeld met vuur: alle 450 studenten mochten een workshop vuurspuwen volgen. Dit lijkt heel risicovol, maar dat is het niet wanneer je je aan de regels houdt. Belangrijkste regel van de workshopleider: ‘kijk waar de wind vandaan komt!’ Alle vuurspuwers deden het goed zonder incidenten of ongevallen.

Heb geduld

Misschien een wijze les voor Windesheim: je kunt best met vuur spelen mits je je aan de regels houdt. Dus netjes 1,5 meter afstand van elkaar houden. Niet met vier mensen tegelijk door de draaideur, maar even wachten. Rechts houden in de gangen. Pijlen netjes volgen. Je handen veelvuldig wassen. En niet het makkelijkste maar misschien wel het belangrijkste: heb wat geduld met elkaar!

Cor Niks is docent psychomotorische therapie bij de calo

Er zijn 1 reacties op «Cor Niks: Spelen met vuur!»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *