Kunstzinnige Windesheimers gezocht

Kun jij schilderen, tekenen, fotograferen of beeldhouwen? Of maak je bijvoorbeeld meubels of sieraden? Dan krijg je de kans om je beste werk te exposeren op Windesheim.

Net als vorig jaar organiseert Reuring op de Campus samen met het Mediacentrum en kunst- en cultuurnetwerk ART@WIN een tentoonstelling met werk van studenten, docenten en medewerkers.

Zonsopgang

Maarten Relker was één van de studenten die in 2019 exposeerde (zie foto hierboven). Over de door hem gemaakte foto zei hij toen: “Dit was eigenlijk een probeersel. Ik hou van kleuren en die zijn hier prachtig: in het water zie je de reflectie van de wolk, waardoor die kleuren er dubbel in zitten. Het lijkt misschien alsof ik de kleuren bewerkt heb, maar dat is niet zo.”

Beitel en klopper

Personeelsadviseur Aukje Kuipers stelde destijds haar beelden van albast ten toon. “Er schijnt licht doorheen; dat geeft een mooi effect. Ik koop mijn beelden als een brok steen waaruit ik met een beitel en klopper ga hakken. Voor een glad resultaat bewerk ik de steen daarna met een rasp en schuurpapier. Het hakken is wel lekker als je boos of chagrijnig bent. Tijdens het beeldhouwen laat ik mijn gedachten door mijn hoofd gaan. Zo verwerk ik wat me bezighoudt.”

Aanmelden

Aanmelden voor de expositie kan door een mail te sturen naar kunstuitleen@windesheim.nl. Per persoon kun je één kunstwerk aanleveren. De expositie zal in Zwolle te zien zijn in het entreegebouw en in Almere in de kantine- en evenementenruimte en duurt van de herfstvakantie tot de kerstvakantie.

Er zijn 1 reacties op «Kunstzinnige Windesheimers gezocht»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *