‘Het liefst zou ik de campus opnieuw inrichten’

Dirk Pieter Halbesma is druk met het uitdokteren van een campus waarbij iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt.

De anderhalve meter-campus van Windesheim laat aan duidelijkheid niets te wensen over: sinds kort hangen overal pijlen, linten en bordjes. Er liggen stickers op de grond die aangeven waar mensen mogen komen en hoe ze moeten lopen. Bij de ingangen hangen desinfectiepompjes. In toiletgroepen mogen maximaal twee personen binnen zijn, in de liften één tot twee personen. Tijdens de toetsweken worden stewards met hesjes ingezet om iedereen de weg te wijzen en op de afstandsregels te attenderen. Na de zomer zullen er ook stickers naast de deuren hangen die de maximale capaciteit van lokalen en kantoren aangeven.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Anderhalve-meter-campus-foto-11-receptie.jpg

Alle maatregelen voor looproutes, bewegwijzering, inrichting van lokalen, schoonmaak en hygiëne zijn bedacht door een Windesheimbrede werkgroep onder leiding van Dirk Pieter Halbesma, manager vastgoed en facilities. Hoe kijkt hij terug op de maatregelen tot nu toe? “De maatregelen zijn goed opgepakt en ook het reguleren loopt goed, studenten nemen hun verantwoordelijkheid en houden zich aan de afspraken. Die 1,5 m afstand kunnen we goed waarmaken via inrichting, bewegwijzering en desinfectie. De spreiding van de verkeersstromen verloopt ook prima. Dit hebben we vooraf goed kunnen afstemmen met de Zwolse8, waardoor de vervoerders goed geïnformeerd waren over de impact op het OV.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Anderhalve-meter-campus-foto-14-schoonmaakster.jpg

Waar is de werkgroep momenteel druk mee? “We zien dat we meer ruimte krijgen. Gelukkig gaat de OV-capaciteit weer omhoog. Belangrijkste afweging is de mate van fysiek weer dingen kunnen doen en hoeveel capaciteit we daarvoor hebben. Dat gaat natuurlijk fors terug vergeleken met de normale situatie.”

Kun je alle hectiek nog wel aan? Halbesma: “Het is hard werken en soms zou ik het liefst de campus helemaal opnieuw inrichten voor die 1,5 meter. We hopen dat de maatregelen snel niet meer nodig zijn. En soms gebeuren er ook leuke dingen. Iemand kwam met het idee om de medewerkers van de catering in te zetten als stewards tijdens de toetsweken. Ze waren meteen enthousiast toen we vroegen of ze wilden helpen.”

Tekst: Ernest Mettes
Foto’s: Jasper van Overbeek

Lees ook: Nauwelijks lessen in avonduren

Er zijn 1 reacties op «‘Het liefst zou ik de campus opnieuw inrichten’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *