‘Collega’s weer ontmoeten op campus’

Windesheim wil docenten en medewerkers in juni nog een mogelijkheid bieden om hun collega’s te ontmoeten op de campus via reservering. Vanaf 1 september lijkt de campus op halve kracht te kunnen gaan draaien.

Dat meldt collegevoorzitter Henk Hagoort in een uitzending van Windesheims actualiteitenprogramma Studio Windesheim. “Medewerkers willen elkaar graag weer eens ontmoeten voor de zomervakantie en we bekijken nu of we dit via een soort reserveringssysteem kunnen gaan doen.”

Henk Hagoort (rechts) in gesprek met presentatoren Claudia Tempels en Jasper Allema

Het gaat daarbij niet om regelmatige ontmoetingen, benadrukt Hagoort. Dat zal pas weer vanaf 1 september mogelijk worden. Verder wordt de medewerkers nog altijd gevraagd thuis online te blijven werken en alleen naar de campus te komen als dat echt niet anders kan. Tot nu toe ging dat om enkele tientallen bezoekers die zich dagelijks bij de receptie meldden.

Hagoort verwacht dat binnen de 1,5 meter-regels de campus vanaf september grofweg weer voor de helft gebruikt zal kunnen worden. De docenten en medewerkers kunnen waarschijnlijk ongeveer twee dagen per week naar de campus komen. En de onderwijsmomenten voor studenten zullen ook met ongeveer de helft moeten worden teruggebracht. Hoe de onderwijsactiviteiten het beste verdeeld en ingedeeld kunnen worden laat Hagoort over aan de opleidingsdomeinen.

De collegevoorzitter noemt het belangrijk dat mensen weer een perspectief krijgen om naar toe te leven. Maar hij benadrukt ook dat er rekening gehouden moet worden met medewerkers en studenten die bezorgd zijn om naar de campus te komen vanwege hun gezondheid of huisgenoten in de risicogroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *